Cât de mare este industria de eSports? Acum poți paria și în România

A fost o vreme când jocurile video au fost doar o modalitate de a scăpa de plictiseală.  În trecut, împătimiții de jocuri video puteau doar să vizeze la o carieră bazată pe abilitățile de a folosi mouse-ul și tastatura.

Numai că recent, acest lucru nu mai este doar un vis. Lumea pariurilor în eSports se extinde vertiginos și din ce în ce mai mulți jucători devin pasionați de acest fenomen.

Înainte de a zâmbi ironic, citește aceste cifre: câștigătorii turneului The International 2018 – cel mai mare concurs DOTA 2 – au câștigat aproape la fel de mult din acest turneu precum Novak Djokovic la Australian Open 2019.

Johan “N0tail” Sundstein a câștigat puțin peste 2.200.000 $ doar din acest turneu, în timp ce jucătorul de tenis sârb a câștigat 3.000.000 $ în Australia.

Cum a fost posibil? Ei bine, la fel ca orice altă industrie de divertisment, oamenii au început să valorifice impulsul oferit de dezvoltatorii jocurilor, de platformele de streaming și, cel mai important, au pus în valoare pasiunea FANILOR.

Toate acestea au făcut din concursurile de jocuri pe calculator industria cu cea mai rapidă creștere din lume a veniturilor generate, cu miliarde de euro investite în fiecare an.

DOTA 2, League of Legends, Counter-Strike Global Offensive sau FIFA 2019 au tot mai mulți fani, iar trendul nu pare să înceteze nici în 2019.

Deci, de ce să nu profiți chiar și tu? Tot ce trebuie să faci este să plasezi pariurile pe www.redsevens.ro.

eSports și Echipele profesioniste

Poate vei fi surprins să auzi că jucătorii care își câștigă existența din gaming o văd ca pe o slujbă cu normă întreagă. Electronic Sports, nu este doar un titlu care sună fantezist și funcționează la fel precum sporturile tradiționale.

În primul rând, jucătorii sunt cooptați de echipe profesioniste. Cele mai cunoscute jocuri necesită echipe de 5 jucători, care sunt angajați pentru a juca la cel mai bun nivel posibil. Toți sub contract.

Echipele de eSports lucrează precum echipele sportive: au propria identitate, jucători, antrenori, facilități de formare și sponsori. Cu cât performează mai bine, cu atât primesc mai mulți bani de la investitori și sunt invitați să joace în turnee mai mari, cu premii pe măsură.

Scena Pro

Echipele profesioniste caută cei mai buni jucători și joacă pe cele mai mari scene ale lumii. Odată ce ajung acolo, ei captează atenția întregii comunități. Vorbim de milioane de oameni din întreaga lume. Amatori și fani acasă își urmează echipele preferate, investind în îmbrăcăminte, achiziții în jocuri sau chiar donând bani echipelor pentru a-și arăta dragostea.

Turneele Minor și Major

Circuitul anual este pavat cu multe turnee … și multe oportunități de pariere! Scena eSports pro este împărțită între turneele Minor și Major, ceea ce înseamnă turnee mai mici, cum ar fi Dreamhack sau PGL, și turnee mari cum ar fi TI sau ESL.

Acesta este locul în care dorești să te concentrezi, pe competițiile în care echipele se adună și se joacă pentru un fond de premii și clasamente. Odată ce te obișnuiești cu formatul competițional, va fi mai ușor să afli care sunt cele mai sigure pariuri și care echipe au performanțe mai bune în timp.

Platformele de streaming

Unde se întâmplă toate astea? Sau mai bine, cum poți să faci parte din fenomen și să urmezi singur eSporturile? Răspunsul este simplu și (încă) gratuit: platforme de streaming.

Site-uri web cum ar fi twitch.tv, YouTube Gaming sau Facebook Gaming (fb.gg), transmit live turneele și permit oricui să urmărească jocurile.

Ghidul de pariere – Tot ce trebuie sa știi despre eSports

pariuri esports romaniaȘtii ce se întâmplă și cum funcționează lucrurile. De asemenea, știi unde să urmărești acțiunea. Acum este timpul să afli despre pariurile reale.

Ți-am pregătit un ghid cu elementele esențiale ale pariurilor din eSports care trebuie înțelese, ca să te poți distra fără surprize.

Există două tipuri de pariuri în lumea eSports: bani reali sau tranzacții în joc.

Aceasta înseamnă că, dacă ești un jucător și deții diferite elemente în joc în conturile tale, poți să le pariezi și să câștigi mai multe itemuri mai valoroase.

Dar dacă ești hotărât să pariezi bani reali, este ideal să înțelegi forte bine sistemul fiecărui joc.

În cazul renumitului FPS Counter Strike, de exemplu, obiectivul este de a fi prima echipă care câștigă 16 runde.

Obiectivul principal din titlurile MOBA, precum DOTA 2 sau League of Legends, este ca o echipă să distrugă baza celeilalte echipe. Principiile sunt de bază, dar trebuie să știi ce pariezi.

Să începem!

Cum turneul de DOTA 2, The International 9, bate la ușă, ar trebui să știi că anul acesta se urmărește asigurarea unui fond de premiere de 30.000.000 $. Așa că de ce să nu profiți și tu în jurul unui eveniment atât de popular?

Înregistrează-te pentru a fi primul care află despre ultimele evenimente și cele mai bune cote de pariere din eSports!