Top 4 strategii de pariuri sportive

Să pariezi, în special pe evenimente sportive, înseamnă pentru unii distracție, iar pentru alții strategie. Și unul și celălalt pot să câștige, dar, în timp ce primul se va considera pur și simplu norocos, celalalt va spune că victoria sa a fost ceva calculat și anticipat. Când joci ocazional nu te gândești prea mult la o strategie, dar când parierea devine o activitate regulată, o strategie de pariuri este indicată, dacă vrei să îți administrezi eficient bugetul și să simți gustul câștigului cât mai des.

În prezent există nenumărate strategii de pariuri, unele complexe, bazate pe formule matematice și calcule complexe, altele care folosesc date statistice, tendințe, poziții în clasamente. Există strategii de pariuri care se aplică offline, la agenția de la următoarea scară de bloc sau strategii valabile exclusiv online. Unele dintre aceste strategii sunt folosite peste tot în lume și împrumută nume de matematicieni celebri, în timp ce altele sunt gândite și împărtășite pe forumuri locale de împătimiți ai pariurilor, care își fac apoi grupuri mai mici sau mai numeroase de adepți.

De ce este nevoie de o strategie de pariuri?

Evenimentele sportive au adrenalină, trezesc emoții și, cu excepția cazurilor în care se pot termina la egalitate, au învinși și învingători. Aceștia din urmă ne plac cel mai mult, ne identificăm cu ei și cu performanțele lor. Și dacă putem să câștigăm și bani de pe urma victoriei lor, cu atât mai bine.

Dar evoluțiile unui jucător sau ale unei echipe nu sunt liniare. Chiar și cei mai în formă, cei mai talentați, cei mai puternici, pot să prindă o zi proastă sau să-și găsească nașul, în cineva mai determinat și mai bine pregătit. Sau, pur și simplu, mai norocos în acea zi. Tocmai de aceea, când vine vorba de pariuri sportive, este bine să avem o tactică, o strategie, un mecanism de plasare a mizelor, astfel încât să jucăm cât mai bine bugetul pe care îl avem la dispoziție, să câștigăm cu cotele alese și să minimizăm pierderile. Ca și în sport, când vine vorba de tactici de pariuri este important să stăm cât mai mult și cât mai bine în joc, să aplicăm strategia stabilită ”în teren” și să înscriem. Vor fi momente în care o să fim dominați, o să pierdem teren, dar important este ca până la final să înscriem „cu un gol mai mult decât adversarul”, cum se spune.

tactici pariuri

Care sunt cele mai cunoscute strategii de pariuri sportive?

O strategie de pariuri sportive se aplică pe termen lung și urmărește întotdeauna maximizarea câștigurilor și minimizarea pierderilor. Așa cum spuneam mai sus, cele mai multe dintre ele sunt cunoscute și aplicate în întreaga lume, pentru că au dovedit că au o eficiență bună, dacă sunt aplicate corect. Niciuna dintre ele nu este infailibilă și nu se recomandă pentru orice cotă și orice sport.

1.Strategia Martingale

Este una dintre cele mai cunoscute și utilizate strategii de pariuri sportive, pentru că are un sistem simplu, care poate fi aplicat și de un parior novice, și se poate juca în aproape toate tipurile de sporturi pe care există cote.

În esență, strategia Martingale presupune dublarea mizei pariului după fiecare joc necâștigător, până când se câștigă. Concret, dacă primul pariu a fost de 3 lei și ai pierdut, următorul pariu trebuie să fie de 6 lei. Daca și acest rezultat a fost negativ, următoarea miză trebuie să fie de 12 lei și tot așa până la primul rezultat pozitiv. Apoi o luați de la capăt. Important este că fiecare dintre aceste mize trebuie să fie pe o cotă de minim 2.00. În exemplul nostru, dacă al treilea pariu este câștigător, din cei 24 de lei câștigați scădem valoarea celor 3 pariuri (3+6+12=21 lei) și avem un câștig de 3 lei.

Filosofia acestei strategii este că nu poți avea un șir prea lung de rezultate negative consecutive, iar primul rezultat pozitiv le va compensa pe toate și va aduce și câștig.

Statistica confirmă acest raționament, dar un calcul simplu arată că strategia Martingale necesită un buget important, având în vedere dublarea mizei la fiecare rundă de pariere. Dacă vrei să începi cu o miză de 10 lei și ”reușești” o serie de 4 pariuri cu rezultat negativ, la al cincilea ai o investiței totală de 310 lei. Un câștig va acoperi aceste investiții și va aduce un profit de 10 lei dacă toate mizele se fac pe cote de 2.00.

Dacă ești un parior la început de drum, dacă ai un buget relativ mare de care poți să dispui, dacă nu urmărești un câștig rapid și nici substanțial, rapotat la valoarea mizei, atunci această tactică de pariuri este printre cele mai potrivite.

2. Strategia Fibonacci

Se bazează pe șirul lui Fibonacci și presupune, în esență, ca după primul pariu, dacă acesta este negativ, să se mizeze adunând suma precedentelor două pariuri: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55 și tot așa.

O analiză a pariurilor sportive arată că strategia Fibonacci are puncte comune cu Martingale, dar și deosebiri importante. Este o strategie cu riscuri mici și medii, necesită un buget important dar, spre deosebire de Martingale, are o eficiență mai mare la cote peste 3.00 și permite mai multe abordări, în funcție de profilul și nevoile pariorilor. Această flexibilitate permite câștiguri mai bune, la un număr egal de pariuri făcute după strategia Martingale.

După o cotă câștigătoare, strategia bazată pe șirul lui Fibonacci permite fie reluarea de la nivelul 1, fie reducerea cu doar câțiva pași a mizei, în funcție de bugetul avut la dispoziție. Dacă am avea un câștig la al cincilea pariu, de exemplu, putem relua șirul de la 1 sau de la 3 sau 2, dacă simțim că putem câștiga din nou rapid.

Cu cât cota pe care pariați este mai mare, cu atât mai riscanți sunt pașii, așa că putem considera strategia bazată pe șirul lui Fibonacii ca fiind una mai potrivită pe termen mediu și scurt.

3. Strategia Paroli

Cunoscută și ca strategia Reverse Martingale, această tactică de pariere presupune ca după un pariu câștigător să dublezi miza, iar când nu ai un rezultat pozitiv să o iei de la capăt sau să rămâi la același nivel până câștigi. Condiția, ca și la strategia Martingale, este ca nivelul cotelor pe care pariezi să fie cel puțin 2.00.

Această strategie se bazează pe analiza pariurilor sportive, unde seriile de pariuri câștigătoare alternează cu seriile de rezultate negative. Obiectivul este să prindeți o serie de 3 rezultate pozitive, iar asta nu este o țintă nerealistă.

Principalul avantaj al strategiei Paroli este că nu ai nevoie de un buget foarte mare pentru a juca acest sistem. Și în cazul pierderilor, valoarea acestora, în cazul unei serii negative, nu este semnificativă, ca în varianta Martingale. Țineți cont că această strategie se aplică cu succes pe termne scurt și necesită un nivel ridicat de cunoștințe sportive.

4. Strategia D’Alambert

Inspirată de un matematician francez, această strategie de pariuri sportive se bazează pe jocurile de tip cap/pajură. Considerând că după un joc cu rezultat pozitiv sunt mari șanse să urmeze unul cu rezultat opus și invers, tactica D’Alambert propune modificarea mizei astfel: după un pariu negativ miza trebuie să fie mărită cu un anumit procent, iar după un rezultat câștigător, ea trebuie micșorată.

Cu o asemenea strategie poți să joci într-un mod economic, fără oscilații mari. Asta înseamnă că poți avea pierderi mici, dar și câștigurile vor fi tot moderate.

Toate aceste strategii au numeroase derivate și variante dezvoltate în timp din experiența jucătorilor. Aplicarea uneia sau alteia ține de decizia ta, de nivelul de experiență, de buget, de așteptări și de mulți alți factori. Important este să joci, să capeți experiență și să îți dezvolți propria tactică de pariere, cea care ți se potrivește cel mai bine.

Intră pe Red Sevens, înregistrează-te și descoperă bucuria jocului. Pariază acum!